Rabu, 26 Ogos 2015

#PemudaUMNO Msia Anjur Majlis Bacaan Yassin, Tahlil & Doa Selamat Sambut Ulangtahun Ke-66 @KhairyKJ @Azwanbro @NajibRazak


Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia pada hari ini meraikan ulangtahun ke 66 penubuhannya dengan menganjurkan bacaan Yassin, tahlil dan doa selamat di Surau Ar-Rahman Putra World Trade Centre (PWTC), Kuala Lumpur.
Naib Ketuanya, Khairul Azwan Harun berkata sambutan ringkas itu bertujuan memperingati tokoh serta kepimpinan Pemuda terdahulu selain mendoakan kesejahteraan kepada parti, pimpinan serta negara dalam menempuh cabaran semasa hari ini.
“66 tahun bukan jangka masa yang pendek. Kalau ikut usia manusia dah warga emas. Hari ini Pemuda perlu relevan dengan kehendak semasa... dunia semakin dinamik. Jadi harap kepimpinan Pemuda seluruh negara mempunyai sikap serta sifat dinamik untuk kita menyesuaikan diri terutama dalam keperluan kita memiliki ilmu pengetahuan dan memahami kehendak generasi muda hari ini.

“Jadi peringatan buat diri saya serta kepimpinan Pemuda seluruh negara kita mesti ambil iktibar pengalaman yang lepas dan lihat kembali apa yang kita perlukan di masa depan iaitu mesti menjadi sebuah kuasa yang boleh generasi muda dan rakyat terima sebagai kepimpinan yang mampu memperjuangkan isu rakyat dalam konteks untuk membawa negara ini ke tahap yang lebih baik. Dan itulah yang sedang kami usahakan… In Sha Allah,” katanya dalam satu sidang media selepas selesai upacara memotong pulut kuning sebagai gimik sambutan ulangtahun sayap pergerakan parti UMNO tersebut.


Pada majlis berkenaan juga, Pemuda UMNO turut meraikan dan menyampaikan sumbangan kepada anak-anak yatim dan golongan asnaf dari Pertubuhan Kebajikan D'Murni Kasih, Ulu Kelang.
Turut hadir, Penolong Setiausaha Pemuda UMNO, Datuk Sahfri Abd Aziz dan barisan kepimpinan Pemuda UMNO yang lain.
"Saya juga ingin menyarankan agar pimpinan Pemuda UMNO di peringkat bahagian seluruh negara turut sama mengadakan majlis doa selamat dan tahlil arwah berkenaan bagi mengenang jasa tokoh terdahulu selain mendoakan agar parti dan kepimpinannya serta negara sentiasa dalam rahmat dan dilindungi Allah S.W.T," ujarnya.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan


Pihak admin yop-pasirsalak.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini.

Semua pelawat dianggap setuju dengan semua syarat dan peraturan yang ditetapkan oleh pihak kami dan kami tidak akan bertanggung jawab terhadap sebarang komen yang diutarakan.

Label

Bacaan Quran

Jom Dengar Quran

..::cWm::..