Khamis, 13 Mei 2010

KEDAH DiAMBANG PILIHANRAYABenarkah dua ADUN PAS Kedah 'menghilangkan diri' selepas MB Kedah memberitahu yang beliau akan bubarkan Dewan Undangan Negeri Kedah jika terdapat seorang lagi ADUN Pakatan Rakyat Kedah meninggalkan parti mereka. 'Kehilangan' dua ADUN PAS Kedah hanya diketahui oleh beberapa pemimpin-pemimpin kanan PAS negeri dan pusat sahaja.

Yop difahamkan 'kehilangan' mereka sengaja dirancang oleh Ahli DUN dari PAS sendiri bagi mendesak Menteri Besar Kedah, Ustaz Azizan membubarkan DUN Kedah. Khabarnya Ustaz Azizan telah memaklumkan kepada Tuanku Sultan pagi tadi hajat beliau untuk membubarkan Dewan Undangan Negeri Kedah bagi memberi laluan PILIHANRAYA DUN KEDAH diadakan.

Andai DYMM Sultan Kedah memperkenankan pembubaran DUN maka 'mereka' yang merancang kehilangan dua ADUN tersebut berpeluang bertanding kerusi DUN dan bercita-cita menjadi MB Kedah bagi menggantikan Ustaz Azizan.

p/s ~Yop percaya jika Pilihanraya DUN diadakan, BARISAN NASIONAL telah bersedia untuk menawan semula Kedah dari Pakatan Rakyat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan


Pihak admin yop-pasirsalak.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini.

Semua pelawat dianggap setuju dengan semua syarat dan peraturan yang ditetapkan oleh pihak kami dan kami tidak akan bertanggung jawab terhadap sebarang komen yang diutarakan.

Label

Bacaan Quran

Jom Dengar Quran

..::cWm::..