Rabu, 5 Mei 2010

Salam Perdamaian Dari Seorang MB

KUALA KANGSAR 19 April - Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir sekali lagi menawarkan salam perdamaian kepada wakil rakyat pembangkang seperti yang dilakukannya pada sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) 30 Mac lalu.

Beliau menyeru wakil rakyat terlibat agar tidak keterlaluan menimbulkan sengketa yang boleh membawa padah kepada kesejahteraan hidup rakyat.

Ujarnya, politik permusuhan dan kebencian yang tidak berkesudahan serta tidak membawa sebarang kebaikan perlu dikendurkan.

"Apa yang saya harapkan melalui tiupan wisel damai ini adalah supaya wujud suasana harmonis dan kondusif di negeri ini demi kesejahteraan hidup rakyat.

"Dalam keadaan apa sekalipun, kepentingan rakyat tidak harus dikorbankan gara-gara persengketaan politik bagi memenuhi cita-cita pihak tertentu," katanya.

Beliau berkata demikian pada istiadat mengadap sembah taat setia dan penganugerahan darjah kebesaran negeri sempena sambutan Ulang Tahun Keputeraan Ke-82 Sultan Perak di sini hari ini.

Menurut Zambry, walaupun suasana sosiopolitik di negeri Perak seolah-olah rencam akibat ancaman politik pihak tertentu, namun beliau berikrar untuk meneruskan agenda pembangunan rakyat dan negeri itu.

Malah katanya, dakyah pembangkang tidak mematahkan semangat beliau sebaliknya berusaha merancakkan pembangunan negeri.

"Walaupun kesan kemelesetan ekonomi global turut menjejaskan kemasukan pelaburan asing ke Perak pada tahun lalu, atas daya usaha kerajaan, kira-kira RM11.6 bilion pelaburan dari luar negara dan juga domestik telah dapat dilihat bermula tahun ini," katanya.

Utusan Malaysia

Tiada ulasan:

Catat Ulasan


Pihak admin yop-pasirsalak.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini.

Semua pelawat dianggap setuju dengan semua syarat dan peraturan yang ditetapkan oleh pihak kami dan kami tidak akan bertanggung jawab terhadap sebarang komen yang diutarakan.

Label

Bacaan Quran

Jom Dengar Quran

..::cWm::..