Isnin, 3 Mac 2014

JOM DAFTAR!!! Portal #ForTheRakyat Sedia Menerima Aduan Anda @Azwanbro @NajibRazak #BiroAduanKomuniti #pemudaUMNO

Rabu lalu, Naib Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia, Khairul Azwan Harun telah melancarkan #KlinikPemuda dan sebuah portal dinamakan #ForTheRakyat. Lihat di SINI.

Portal tersebut diwujudkan sebagai platform kepada orang ramai menyalurkan maklumat dan aduan untuk diketengahkan kepada pihak berwajib.

Video Sidang Media @Azwanbro.


Malam tadi, YPS cuba melayari portal #ForTheRakyat dan telah berjaya memasuki laman sesawang tersebut. 
Https://fortherakyat.force.com/home

Pengunjung perlu mendaftar bagi mendapatkan akaun ID anda seterusnya membolehkan anda log in dan membuat aduan.

Bayi YPS, proses mendaftar begitu mudah, anda cuma perlu memasukkan Email, kata laluan, nama (seperti dalam NRIC), nombor Kad Pengenalan, nama samaran, nombor telefon serta alamat tempat tinggal anda.Masukkan Email serta kata laluan.

Masukkan Nama Penuh, No Kad Pengenalan, nama samaran, nombor telefon serta alamat tempat tinggal anda.

PENDAFTARAN BERJAYA!!!

Selepas pendaftaran anda berjaya, anda perlu "Log Masuk" dengan memasukkan email serta kata laluan yang anda daftarkan.

Sekarang anda sudah mempunyai akaun serta akses kepada portal 'For The Rakyat' untuk membuat sebarang aduan berkaitan masalah yang anda hadapi.

Selain mewujudkan portal 'For The Rakyat' Pemuda UMNO Malaysia turut melancarkan 'Klinik Pemuda UMNO', yang membolehkan rakyat tampil mengemukakan aduan secara bersemuka kepada mereka.

Rakyat boleh datang ke klinik ini untuk mengemukakan aduan dan permasalahan mereka kepada pegawai yang bertugas dan aduan akan diambil tindakan.

Klinik tersebut akan beroperasi dua minggu sekali dari pukul 10 pagi hingga 12 tengahari di Lobi Ibu Pejabat UMNO, Menara Dato' Onn, Kuala Lumpur.

Klinik Pemuda ini akan dikembangkan keperingkat negeri serta bahagian-bahagian jika mendapat sambutan menggalakan daripada rakyat.

Menurut Azwan, Pemuda UMNO melalui Biro Aduan Komuniti tidak menghadkan kemudahan ini kepada golongan muda sahaja.

Mereka menawarkan khidmat ini untuk seluruh peringkat rakyat Malaysia tanpa mengira kaum dan usia.

YPS mengucapkan SYABAS serta TAHNIAH kepada Naib Ketua Pemuda UMNO, Khairul Azwan Harun serta seluruh kepimpinan Pergerakan Pemuda UMNO kerana berjaya mengetengahkan idea tersebut.

YPS berdoa dan berharap, "ianya sentiasa dan kekal berperanan sebagaimana ia sepatutnya berperanan."

Tiada ulasan:

Catat Ulasan


Pihak admin yop-pasirsalak.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini.

Semua pelawat dianggap setuju dengan semua syarat dan peraturan yang ditetapkan oleh pihak kami dan kami tidak akan bertanggung jawab terhadap sebarang komen yang diutarakan.

Label

Bacaan Quran

Jom Dengar Quran

..::cWm::..