Isnin, 21 April 2014

VIDEO Pesawat #MH192 Selamat Melakukan Pendaratan CemasALHAMDULILLAH, pesawat Penerbangan Malaysia (MAS), MH192 yang berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di Sepang ke Bangalore, India disahkan SELAMAT MENDARAT di KLIA pukul 01.56 pagi tadi, menurut laman twitter MAS. 

Roda kanan pesawat Boeing B737–800 tersebut dikesan mengalami kerosakan ketika berlepas pada pukul 10.09 malam tadi.

Dalam satu kenyataan pada pukul 1.35 tadi, MAS mengesahkan pesawat itu terpaksa melakukan pusingan balik ke KLIA dan dijangka akan melakukan pendaratan cemas sekitar pukul 2 pagi ini.

Pesawat tersebut terpaksa berlegar di ruang udara Selat Melaka selama hampir 4 jam, dipercayai bagi membakar bahan api dengan tujuan mengurangkan risiko berlaku letupan ketika melakukan pendaratan cemas.

Pesawat itu membawa 166 penumpang termasuk tujuh kru.

Datuk Seri Hishammuddin mendengar taklimat yang disampaikan sendiri oleh Ahmad Jauhari. 
Pemangku Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Hishammuddin Hussein bergegas ke KLIA sejurus mendapat tahu kejadian tersebut. 


Hishammuddin berbual dengan juruterbang MH192 yang berjaya melakukan pendaratan cemas pagi ini.
YPS mengucapkan TAHNIAH kepada juruterbang serta pembantu juruterbang MH192 yang berjaya mendaratkan pesawat tersebut seterusnya menyelamatkan nyawa para penumpang serta kru penerbangan tersebut.


Syukur ke hadrat ALLAH SWT.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan


Pihak admin yop-pasirsalak.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini.

Semua pelawat dianggap setuju dengan semua syarat dan peraturan yang ditetapkan oleh pihak kami dan kami tidak akan bertanggung jawab terhadap sebarang komen yang diutarakan.

Label

Bacaan Quran

Jom Dengar Quran

..::cWm::..