Jumaat, 28 Februari 2014

ESOK, @Khairykj Dijadualkan Lancar #KlinikPemuda & Portal #ForTheRakyat @azwanbro @NajibRazak #pemudaUMNO #BiroAduanKomuniti
Esok, Pemuda UMNO Malaysia bakal melancarkan portal aduan "For The Rakyat" dan Klinik Pemuda UMNO bagi membolehkan masyarakat menyalurkan aduan terus secara online.

Ketua Pemuda UMNO, YB Khairy Jamaluddin dijadualkan merasmikan pelancarannya di Pejabat Biro Aduan Komuniti, Kuala Lumpur.

Klinik dan portal aduan berkenaan akan mula beroperasi selepas majlis perasmian tersebut.

Naib Ketua Pemuda UMNO, Khairul Azwan Harun berkata, klinik dan portal tersebut akan menjadi jambatan antara rakyat dan kerajaan.

“Pemuda UMNO bukan sekadar menampal poster, konvoi bermotosikal, gerak gempur dan sebagainya, kita lebih daripada itu dan memberi nilai tambah kepada kehidupan rakyat,

‘Kita bantu untuk membawa dan mencadangkan penyelesaian kepada masalah rakyat dan menjadi pelengkap peranan kerajaan,” katanya dalam sidang media di pejabat Biro Aduan Komuniti UMNO, Rabu yang lalu.

Portal ‘For The Rakyat’ menggunakan kaedah “crowdsourcing” yang membolehkan pengguna lain mengundi dan memberikan komen serta cadangan.

“Ia secara tidak langsung membolehkan pegawai bertugas mengenalpasti isu yang serius dan segera menyelesaikannya,” katanya.

“Buat permulaaan, klinik itu akan beroperasi dua minggu sekali bermula bulan depan di lobi Ibu Pejabat UMNO, Menara Datuk Onn dan bakal dikembangkan ke seluruh negara jika mendapat respons positif daripada orang ramai.

Tambah Khairul Azwan, orang ramai yang membuat aduan turut diberikan khidmat nasihat guaman percuma dengan bantuan Sukarelawan Peguam Untuk Semua, Sukaguam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan


Pihak admin yop-pasirsalak.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini.

Semua pelawat dianggap setuju dengan semua syarat dan peraturan yang ditetapkan oleh pihak kami dan kami tidak akan bertanggung jawab terhadap sebarang komen yang diutarakan.

Label

Bacaan Quran

Jom Dengar Quran

..::cWm::..